7 Mart 2012 Çarşamba

Türk mühendisleri tasarladı, Türk işçileri üretti, sınıfında bir ilk!







Türk mühendisleri tasarladı, Türk işçileri üretti, sınıfında bir ilk!




Otokar, frigorifik semi-treyler pazarına sunduğu yeni aracı Iceliner’ın Türkiye tanıtımını Antakya’da Hatay bayii Günay Otomotiv’in ev sahipliğinde yaptı. Birçok üstün özelliklerle donatılan Yeni Iceliner’ın en büyük özelliği ise; Türk mühendislerinin tasarlayıp ve Türk işçilerinin ürettiği frigorifik araç pazarında 7200 kg ile en hafif treyler olması!..



Antakya Ottoman Otel’de Otokar Hatay bayii Günay Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Halef Günay ve ekibinin ev sahipliği yaptığı tanıtım organizasyonuna Hatay başta olmak üzere Türkiye geneli 450 nakliye firmasından 650’nin üzerinde firma temsilcileri katılım gösterdi. Doğuş Otomotiv Thermo King Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Adnan Yücel ile Satış yöneticisi Çağlar Bircan’ın da katıldığı geceye Otokar’dan ise; Otokar Satış Müdürü Murat Tokatlı başta olmak üzere aracın üretiminde sorumlu Ar-Ge ekibinin lideri genel müdür yardımcısı, satış ekibi ve satış sonrası hizmetler ekibi tam kadro katıldı. Otokar’ın tam kadro çıkartma yaptığı Antakya tanıtım organizasyonunda nakliye sektör temsilcileri yeni aracı yakından inceleyerek yetkililerden detaylı bilgi aldı.



Nakliyeci dostlarıyla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Otokar Hatay bayii Günay Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Halef Günay, “Günay Otomotiv olarak her zaman sizlerin yayındayız. Dostluğumuzu ortaya koyduk ve bugünlere sizlerle birlikte geldik. Sizleri ağırlamaktan büyük bir keyif alıyorum” diye konuştu.



2010 yılı frigorifik semi-treyler pazarında, 800 adet olan toplam satışın 365’ini gerçekleştirerek liderliğini sürdüren Otokar’ın, bu araç ile birlikte 2011 yılındaki satış hedefinin ise 500 adet olarak belirlendiği bildirildi. Nakliyecilerden bu araç için yoğun sipariş aldıklarını açıklayan Otokar Satış Müdürü Murat Tokatlı, “Yeni Iceliner’ın üretimine Şubat 2011 tarihi itibariyle başladık ve şuanda Ağustos 2011 tarihine kadar olan üretim adetlerimizin tamını sattık” dedi.



25 YILLIK GURUR



Otokar – Freuhauf Yeni Iceliner’in Türkiye tanıtımını Antakya’da yapmalarının özel bir nedeni olduğunu açıklayan Otokar Satış Müdürü Murat Tokatlı, şöyle konuştu: Bizim için gurur verici günlerden biri. Bugün Türkiye tanıtımını yapıyoruz. Hatay’ın bizde özel bir yeri var. Grubumuzda ilk treyler imalatı 1986 yılında başladı ve ilk çıkan treylerlerde frigorifik treylerdir. İlk çıkan arabada Antakya’ya satılmıştır. Aradan geçen 25 yıl boyunca baktığınız zaman Antakya’nın bizde özel bir yeri var. Bölge insanın misafirperverliği de herkes tarafından iyi bilinmektedir. Burada 25 yıllık üretim tecrübemizi ve onun haklı gururunu nakliyeci dostlarımız ile paylaşıyoruz.”



TÜRK MÜHENDİSLERİNİN ESERİ



“Bugün çıkarttığımız arabanın çok büyük özellikleri var. Bir takım ilkleri beraber yaşayacağız. Otokar olarak Ar-Ge’ye büyük önem veriyoruz” diyen Tokatlı, Otokar’ın cirosunun yaklaşık yüzde 4’ünün Ar-Ge harcamalarına ayrıldığını ve Ar-Ge de çalışan personel sayısının ise 250 olduğunu açıkladı.



Yeni Iceliner’in nakliyeciye birçok avantajlar sunduğunun da altını çizen Tokatlı, “Bu araç, Türk mühendislerinin yaptığı çalışmalarının bir ürünüdür. Yeni Iceliner’in en büyük özelliği hem ATP-C hem de HACCP sertifikasına aynı anda sahip olamasıdır. Türkiye’de bu belgelerle tek üretim yapan şuanda Otokar’dır. Bu özelliğin yanında nakliyecilerimize ikinci bir avantaj daha sunuyoruz. O da standart çekiciye bağlanan bir araçta en yüksek iç yüksekliktir. Şuanda baktığımızda rakipler arasında bu aracın eşi benzeri yok. Bunun yanında diğer bir avantaj işletme maliyetleri açısından arabanın hafifliği. Yine bu araç rakiplerine nazaran 7200 kg ile benzerlerinin en hafifidir. Buda yolda giderken düşük yakıt maliyeti, yüksek taşıma kapasitesidir. Dolayısıyla burada bir takım ilkleri hep beraber yaşıyoruz ve burada olmaktan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.



HEDEF %50 PAZAR PAYI



2011 yılında pazarda ciddi anlamda satış hareketliliği yaşandığına değinen Murat Tokatlı, Otokar olarak bu yılki hedeflerinin yüzde 50 Pazar payı yakalayarak liderliği devam ettirmek olduğunu söyledi. Tokatlı, “Otokar olarak ciddi hedeflerimiz var. 10 yıldır bu araçta tartışmasız Pazar lideriyiz. Yaklaşıkta yüzde 50’ye yakın bir Pazar payımız var. Hedefimiz, dengeyi bozmadan satılan her iki arabadan bir tanesinin Otokar olmasını devam ettirmektir. 2010 yılında toplam pazarda 800 adetlik bir satış gerçekleşti ve bu satışın 365 adedini biz yaptık. 2011 yılında da pazarın 1000’li adetlerde olacağını öngörüyoruz ve bizim hedefimiz ise 500 adetlik satış yaparak Pazar liderliğimizi devam ettirmektir” şeklinde konuştu.



ICELINER’IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ:



Yeni Iceliner, Türkiye’de üretilen ECC regülasyonlarına uygun, HACCP ve ATP-C sertifikasına sahip ilk frigorifik semi-treyler olma özelliğine sahip. 385/65 R 22,5 lastikli, maksimum iç net yüksekliği 2660 mm ve hacmi 88 m3 olan Iceliner, forklift ile yükleme olanağı sağlıyor. EN 283 normlarına uygun, dış yüzeyi taşınan yükün kaymasını engelleyecek şekilde tasarlanmış yekpare alüminyum panele sahip taban yapısı ile Iceliner’da yer alan yüksek mukavemetli sandwich paneller yekpare olarak ileri yapıştırma teknolojisi ile Otokar tesislerinde üretiliyor.



Iceliner’ın sandwich panellerinde kullanılan DIN EN 13164 normuna uygun polistren bloklar, özel mikro yapısı sayesinde düşük nem alma, yüksek ısı izolasyonu ve uzun ömürlü kullanım özelliklerine sahip. Yüksek darbe ve UV direncine sahip iç ve dış CTP paneller, yüksek aydınlatma kapasitesine sahip araç iç aydınlatma lambaları, arka çerçeve üzerinde enine ve boyuna yerleştirilmiş darbe emici geri yanaşma takozları, araç iç uzunluğu boyunca yerleştirilmiş, yükleme darbelerine karşı dirençli 2 sıra fiber koruma bantları, alt alüminyum süpürgelikler, yükün araç ön duvarına vereceği zararları engelleyen ve soğuk hava sirkülasyonuna yardımcı olan 4 adet ön koruma barları ise Iceliner’ın diğer yeni özellikleri arasında yer alıyor.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi




www.ulasimgazetesi.com




http://www.ulasimgazetesi.com/?id=5426















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder